Horloges Kettinkjes Ringen

Horloges

Het woord horloge is afkomstig uit het Frans. Het eerste polshorloge werd in de 19-de eeuw uitgevonden en werd toen voornamelijk gezien als vrouwensieraad.  Horloges zijn tegenwoordig accessoires die iedereen draagt. Wij gebruiken het niet meer om alleen tijd te kunnen lezen maar als een mode musthave. Op sommige horloges zijn ook de datum en dag van maand te zien.

Soorten horloges

Je hebt verschillende soorten horloges zoals klassieke, modieuze of sportieve horloges. De keuze van een horloge hangt helemaal van onze persoonlijke smaak af. Soms is het zelfs hoe groter en opvallender een horloge is, hoe beter. Tegenwoordig bestaan er horloges in allerlei maten, kleuren en materialen. Ceramiek, titanium, plastic, kunsthof glas, rubber zijn allemaal materialen die bij de horloges worden gebruikt.

Grote horloges

Grote horloges zijn de laatste tijd erg in de mode, waardoor veel modemerkhuizen ze in het  assortiment hebben.  Het is ook leuker om horloges in verschillende kleuren te hebben bijvoorbeeld zilver of goud, want dan kun je deze combineren met je verschillende outfits of andere sieraden. Luxe horloges worden zelfs gezien als emotionele waarde. Dit komt doordat deze horloges een persoonlijk bezit zijn waar je een lange tijd voor hebt gespaard. Deze gaan ook een langere tijd mee en zijn van hele goede kwaliteit.