Horloges Kettinkjes Ringen

Oorbellen

Oorbellen zijn leuke accessoires die je ogen kunnen benadrukken.  Dankzij de oorbellen kun je ook veel aandacht naar je gezicht toe trekken.

Soorten oorbellen

Er bestaan verschillende soorten oorbellen zoals oorhangers, oorknopjes, oorringen en clips. Clips zijn ideaal voor mensen die liever geen gaatjes in hun oorlel willen prikken. Oorhangers zijn hangende oorbellen. Deze kunnen van lengte verschillen en outfit erg opvallend maken. Oorknopjes zijn kleine oorbellen die door het gaatje in de oorlel worden gestoken. Deze kunnen je outfit heel elegant maken, denk hierbij aan de kleine diamanten of parelmoeren oorknopjes. Oorringen zijn meestal ringen die als sieraad in de oorlel worden gedragen. Deze kunnen ook van lengte verschillen en er kunnen ook bedels aan hangen.

Welke oorbellen?

Wanneer je een ronde of korte gezicht hebt, is het beter om geen grote ronde oorbellen te dragen maar juist lange oorbellen. Hierdoor lijkt je gezicht wat langer en ovaler. Wanneer je een lang gezicht hebt is het juist beter om bredere oorbellen te dragen. Hierdoor lijkt je gezicht minder lang en juist wat breder.
Het dragen van oorbellen door jongens in de linkeroor is de laatste jaren ook heel normaal geworden. Het wordt zelfs als een stoere accessoire beschouwd. Veel van de mannelijke voetballers en acteurs worden vaker met een oorbel in hun oor gespot.